Defensiva Fredrik Bergdahl klar för KRIF
Publicerades 24 juni 2014, klockan 11:34 av Tommy Larsson

Ny back klar

KRIF har signat skridskoskicklige backen Fredrik Bergdahl senast i Piteå. – Vi har sökt en skridskostark back som har sin styrka i defensiven. Bergdahl har dessa styrkor och även erfarenhet av att spela tuffa matcher långt in på vårkanten, säger Sportchef Micke Johansson.

Detta är alltså den tredje backen KRIF plockar in från fjolårets kvalseriekonkurrent Piteå. – Det är egentligen bara tillfälligheter att dessa spelade just i Piteå, Öhlund ville jag värva redan ifjol, men han valde då att stanna kvar hemma. Han har bra size och ett otroligt bra slagskott. Tornberg har mycket potential och är en stor rightare vilket är hårdvaluta. Det skall bli intressant att se hur dessa killar från norr klarar av att spela två-tre tuffa matcher i veckan under hela säsongen. I söder finns inga ”andningshål” som det finns i norrserien. Men jag är helt övertygad att alla tre kommer göra ett bra jobb för oss, avslutar Micke Johansson.

Fredrik Bergdahl om att spela i KRIF. – Det är en stark trupp och ett lag som vill kriga i toppen. Det skall bli väldigt kul att dra på sig KRIF-tröjan inför en grym publik.

 

Välkommen till KRIF nr 10 Fredrik Bergdahl

Nu saknas det en fw/c och en back innan 2014-2015 lag är fastställt.

 

Tommy Larsson
tommy.larsson@krifhockey.se