Halvtidskrönika – signerad Per Ljusteräng
Publicerades 1 november 2017, klockan 17:01 av Christian Direnius

per-ljusterang

Vi är inne i ett kortare uppehåll med en matchfri onsdag så jag passar på att skriva en kort summering, lägesrapport och framtidsvision av hösten istället. Halva serien spelad och KRIF ligger glädjande överst i tabellen. Fartfylld ishockey med bra spel, många mål och ett bra försvarsspel har gjort att vi stoltserar med tio segrar och endast en förlust hittills. Vi har skaffat oss ett ypperligt läge att infria vår första målsättning, att komma topp-fem och kvalificera oss för AllEttan. Laget har visat upp många fina egenskaper, vi har vunnit på flera olika sätt, vänt underlägen, med fart, med powerplay och med starkt målvaktsspel. Ingredienser som kommer att vara viktiga för oss fortsatt under säsongen. Det är också svårt att inte nämna Lunsjös utveckling hittills där han ett flertal gånger varit helt avgörande för oss. Ändå har han spelat småskadad en längre tid efter en Fifa-skada vilket gör hans insats än mer imponerande så det ska bli kul att se honom fullt frisk framöver. Även om vi har spelare som stuckit ut så tycker jag att vår bredd är det som lyft oss mest i år. Vi har en bred trupp med fyra kedjor som bidrar i båda riktningarna. Tyvärr så lämnade Kallinge-sonen Filip Mingotti oss efter några omgångar då hans motivation inte stod i paritet med vad som krävdes av honom, tråkigt såklart men det krävs ett 100%-igt engagemang för att kunna vara med och tävla på vår nivå. Sportministern lyckades dock med kort varsel fylla ut truppen med Johan Grönqvist från Valbo så truppen är full. Desto roligare är då att se att vår strävan att spela och utveckla spelet också burit frukt. Vi försöker verkligen ”spela ishockey” och vi lägger ner mycket tid och pratar dagligen om de bitarna. Vår tränings vilja och träningsintensitet (både på isen och i gymmet) med tävling och utveckling i fokus är även det något som bör lyftas fram.

Ledigheten inledde vi med en välförtjänt långledig helg (fre-sön) där spelarna hade möjlighet att åka till sina respektive hemorter och fylla på med energi bland nära och kära. Under träningsveckan så har vi fyra saker vi lägger lite extra fokus på, spelvändningar, checkning, anfallsspel och vårt offensiva försvarsspel. Vi är en bra bit på väg inom de flesta områden men det finns alltid saker som kan förändras och förbättras. Spelarnas imponerande inställning till vår ishockey gör allt både enklare och roligare. Vi har trots våra resultat inte varit förskonade från skador och sjukdomar, det har varit de vanliga förkylningarna, hjärnskakningar, axelproblem och ovan nämnda Fifa-skada men vi har visat att vi även hanterar vissa matcher med mindre antal spelare på ett lysande sätt. Nu till omstarten räknar jag dock med att alla spelare är tillgängliga vilket kommer att stärka oss rejält framöver.

Hur andra halvan av serien kommer att se ut är svårt att förutsäga men jag räknar för vår del att det kommer att vara betydligt tuffare. Alla är förberedda på vårt spel och vår placering samt att lagen mellan 7-12 brukar av hävd närma sig de ovanför ju längre säsongen går. Jag hoppas att vi klarar av just den biten också och fortsätter att utveckla vårt spel både som lag och individer. Hitta nya vägar att vinna som det så populärt heter. Som det ser ut så är det precis som förra året, sex lag som slåss om fem platser, spännande värre. Glöm inte att vid samma tidpunkt förra säsongen så låg vi minst sagt pyrt till, åttonde-nionde plats och i stort sett omöjligt läge att nå AllEttan. Vi tog oss samman och avslutade storstilat och klarade av det i allra sista matchen så om jag får önska en tidig julklapp så får det bli att vi blir klara liiiiiiiite tidigare i år.

Det mesta flyter på bra i KRIF just nu men som jag skrev tidigare så kan/måste allt bli lite bättre. Vårt kansli har stärkts upp med min kollega Jocke vilket gjort att vi kunnat utvecklat föreningen ytterligare ett steg. Vi försöker promota oss tydligare mot våra samarbetspartners, vi önskar fler företag som vill synas med KRIF, har nätverksträffar, KRIF-Tv levererar med förhandsintervjuer och presskonferenser m.m. och vi söker hela tiden efter nya grepp för att öka intresset för KRIF. Jag hoppas också att vi inom kort kommer att göra fler intervjuer med spelarna på en daglig basis för att ge er en chans att lära känna dem lite bättre. Kort sagt så försöker vi synas mer och oftare för att kunna ta nästa steg.

Publikmässigt så har vi höjt vårt snitt till knappt 800 åskådare/match vilket är bra men bättre kan vi väl? Min känsla efter mina år i föreningen är att vi berör och intresserar många fler, så runt 1000 st per match är väl en rimlig målsättning att kämpa för? Att komma på våra matcher, lösa din biljett och titta på oss är den bästa stöttning vi kan få. WA kämpar på med den äran men blir ni än fler så höjs trivseln och stämningen ytterligare. Vi försöker som sagt synas mer och vi spelar en sevärd hockey så introducera någon/några i din närhet om KRIF och ta med dem på nästa match så vi tillsammans kan skapa den magiska stämning som bara kan infinna sig i vårt tempel, Soft Center Arena.

Är du sugen på att hjälpa till i KRIF, kom in på kansliet och prata med Jocke eller Linda så tar de hand om dig och hör vad du kan bidra med. Har du inte möjlighet att bidra rent fysiskt men har idéer så tas de emot med öppna armar. Vi har varit mindre bra på att fånga upp er/det tidigare men vi vill verkligen förändra nu så att fler engagerar sig i KRIF så välkommen in. Blir KRIF fler blir vi starkare, blir vi starkare blir vi stabilare, blir vi stabilare så utvecklas vi och utvecklas vi så blir vi bättre.

Ha det bra så syns vi i SCA
Per Ljusteräng, tränare KRIF Hockey