Inför matchen: HA74 Sävsjö – KRIF
Publicerades 5 november 2017, klockan 09:40 av Christian Direnius

Intervju med Per Ljusteräng

Andra halvan av serien tar sin början i och med bortamatchen mot HA74 Sävsjö och vi gör det i serieledning. Hur är känslan att vara jagad i stället för att jaga?
– Jag och alla andra i KRIF är hellre i ett topplag än inte. Vi ska lära oss att hantera situationen vi är i på bästa sätt för att kunna fortsatt vara det lag de andra jagar.

När vi mötte HA74 i seriepremiären (vinst med 4-1 efter en stark mellanakt) gjorde vi det mot en nykomling i Hockeyettan och det kan vara lite knepigt. Nu ligger HA74 sist i serien med 5 inspelade poäng efter halva serien spelad. Finns det risk för underskattning när returen ska spelas?
– Spelarna har sin egen prestation att ta hand om och ta ansvar för vilket alla gjort bra hittills. Det finns ett flertal sätt vi kan förlora matchen på men underskattning kommer inte att tillhöra ett av dem.

Mötte Miika Häikkilä i dörren till ett populärt lunchställe i Ronneby i veckan. Hur är statusen på hans skada inför kommande matcher?
– Vi har alla spelare friska och tillgängliga mot HA74 så även Miika. Kul att han är tillbaka, han har verkligen jobbat hårt under sin frånvaro för att vara redo direkt. Vi avgör efter morgonträningen om han spelar eller ej.