Inför matchen: KRIF – Halmstad HF
Publicerades 29 september 2017, klockan 10:48 av Christian Direnius

KRIF_HALMSTAD_29sep

 

Intervju med Per Ljusteräng inför matchen mot Halmstad

En stark vinst senast med 6-2 borta mot Tranås, efter den lite snöpliga förlusten mot Nybro på hemmaplan. Hur ser du på matchen i stort?

– En trevande start, vilket blivit en ovana vi ska ta bort omgående, bättre i andra och effektiv tredje. Bra insats i en svår bortamatch.

Dags för fredagsmatch och lite udda starttid (18:15) när Halmstad kommer på besök. Gästerna har ännu inte tagit någon trepoängare i årets serie och det ska de väl inte behöva resa hem med i bagaget heller?
– Kul att vi provar med en tidigare starttid. Nu kanske vi även kan få de lite yngre att komma samt att det finns tid till att se sista timmen på Idol. Jag hoppas att de äldre följer upp kvällen på Andra Våningen tillsammans med spelarna.
Vi har lite revansch i SCA efter Nybromatchen så jag hoppas såklart att Hammers står utan fullpoängare även efter kvällen. Jag räknar med att vi kommer att göra en riktigt bra insats med de ingredienser som vi lever på, fart, pucktempo och smart spel.

Nu har vi bara spelat fyra matcher men om man ser till motståndet så känns det som att det offensiva spelet får bra utdelning med 17 mål (4,25 mål/match), men att vi kanske gett motståndarna några väl enkla mål. Är det defensiven ni främst vill förbättra?
– Jag tycker vi har en bra balans i vårt spel, de misstagen vi gjort händer dessbättre inte många gånger under en säsong. Vi har en stark defensiv och en frejdig offensiv enligt mig.

På tal om defensiven så saknas Melker Persson på grund av hjärnskakningen han ådrog sig under försäsongen och nu har Filip Mingotti lämnat laget. Det blir ett tungt lass för de övriga backarna.
– Tråkigt att Filip inte hade större tålamod med sitt spel och det sätter oss i en sämre sits men vi har lagt honom bakom oss och fokuserar på de spelare vi har på plats. Melker är tillbaka i full träning, Storm förhoppningsvis på måndag, Duprey kanske tisdag men Mathias får vi nog vänta på lite längre (brott på foten). Dessutom så blev Miika skadad senast så vi är lite kort just nu men en match ska vi klara av utan problem.

Matchen webbsänds via StayLive