Inför matchen: Nybro – KRIF
Publicerades 11 november 2017, klockan 10:17 av Christian Direnius

match-nybro-krif

Intervju med Per Ljusteräng

Segertåget fortsätter efter 4-2 mot Vimmerby senast där en stark vändning i tredje bärgade poängen. Hur ser du på matchen?
– Lite tamt och omständligt i första. Vi fick ledningen lite enkelt men lyckades bjuda tillbaka ganska fort så underläget efter första var nog rättvist. De spelade smart på sin ledning. I andra höjer vi oss lite och tar över spelet klart men hade lite trafik på kassen så de riktigt heta chanserna och målen uteblev. Vi vet att vi är starka i tredje så vi hade en bra känsla när vi gick ut till spel. Vi gjorde några små justeringar i spelet och skapade lite fler farligheter och till slut så kom målen, först i pp och kort därefter på ett misstag från dem tog vi ledningen. Lite spänning med lite bp på slutet men ändå ganska lugnt och ytterligare ett mål i tom bur avslutade matchen.

Man märkte en väldig glädje bland spelarna efter slutsignalen. Känns det även som tränare skillnad på en match där man vänder till seger mot en där man kanske har en komfortabel ledning hela matchen?
– Jag vinner på vilket sätt som helst men det är klart att när publiken tillsammans med spelarna känner frustrationen över att vi inte får in pucken men ändå till slut lyckas få hål på dem och alla kan jubla tillsammans skapar en skön stämning. SCA, mål och WA är en skön komb som vi gärna upplever ofta.

Mikael Kurki fick en smäll i slutperioden och tog en tur till omklädningsrummet, men kom tillbaka efter några minuter. Hur står det till inför matchen mot Nybro?
– Det kommer att bli en jättetuff match, vi har revansch att fordra på dem. De har gett oss vår enda förlust hittills så vi vill verkligen ha en seger idag. De har även gratis entré så det blir säkerligen mycket folk som backar upp dem.

– Vi har lite småskavanker men alla brukar mirakulöst nog bli friska till match så jag räknar med fullt lag. Vi värmer på morgonen och tar ut laget efter det.