Inför matchen: Vimmerby – KRIF
Publicerades 19 september 2017, klockan 23:02 av Christian Direnius

match-vimmerby-krif

Intervju med tränare Per Ljusteräng inför matchen

Seriepremiär i söndags och första segern kom direkt när nykomlingen HA74 besegrades med 4-1. Hur kändes öppningsperioden?
– Det var lite spänt, både vi och HA74 hade några chanser men målvakterna briljerade. Inramningen av matchen var höjdpunkten, båda klackarna hördes ordentligt.

Lite islossning i andra när vi kunde gå upp i en 3-0 ledning men där gästerna reducerade i slutminuten. Skönt att få lite marginal inför sista?
– Alltid skönt att leda. Jag tycker att vi höjde tempot och spelade oss till ledningen med bra spel.

Albin Storm matchades sparsamt under matchen, men under ett av hans byten i slutperioden åkte han på en huvudtackling som gjorde att han föll i isen och kunde först efter flera minuter föras av isen med stödkrage. Hur mår Albin idag?
– Albin åkte på en riktig ful smäll mot huvudet men jag har inte pratat med honom än. Han fick hjärnskakning och vilar upp sig hemma hos sina föräldrar. Jag hoppas få kontakt med honom i veckan.

Det är dags för ny match och denna gången är det Vimmerby på bortaplan som gäller. Vad tar ni med er från premiären och bygger vidare på?
– Vi måste spela betydligt bättre och smartare om vi ska få med oss poäng hem från Vimmerby. De är ju seriefavoriterna tillsammans med KIK så det är en av de svåraste bortamatcherna. Bra lag, lite rink och lång resa är våra förutsättningar. Allt måste bli bättre men passningsspelet framförallt.

Vimmerby sänder matchen via Staylive