Intervju med Pelle Gren
Publicerades 25 april 2017, klockan 12:00 av Christian Direnius

pelle-gren

1989 föddes KRIF-backen Martin Ekström, samma år gör Pelle Gren debut som materialare.
Med andra ord … Pelle har koll på prylarna.

Spelare kommer och går men Pelle Gren består. Är det femtielfte säsongen du går in på?
– Det är nog min 28:de säsong som börjar denna säsong. Började med materialet 1989.

Vad är det som driver dig att i jobbet som materialare, med tröjtvättning, skridskoslipning och allt vad det innebär?
– Att få jobba med hockey och allt det innebär med det detta.
Allt går med rutin i dagens läge.

Hur ser en matchdag ut för dig?
– Är det hemmamatch börjar det med värmning på morgonen. Kommer ner cirka en timme innan spelarna och fixar slipning och lite annat innan värmningen. När värmningen är klar är det lite slipning och förberedelser inför match med tröjor, handdukar och annat. Försöker vara där 2 timmar innan matchsamlingen för att förbereda det sista innan matchen.

– När det är 40 minuter kvar till match så är det uppvärmning och det kan hända att man slipar någon skridsko efter värmningen också. Sedan är det riktig matchförberedelser för match med inåkning. Nu kan matchen börja.

– Under matchen kan allt hända från slipningar eller att klubbor går av.

– Efter matchen hoppas vi att vi har vunnit, då är allt mycket lugnare. Sedan får man plocka ihop matchtröjor och handdukar för tvättning, därefter är det slipning av skridskor till träningen dagen efter. Kan bli att man kör ner och lägger i maskinen igen på morgonen för att få allt torrt och klart.

Säsongen är ju slut för KRIFs del sedan en tid tillbaka, men arbetet inför nästa säsong är i full gång med att fixa ihop ett lag och allt annat som behöver göras. När börjar din säsong på allvar?
– Min säsong har nu varit slut i månad ungefär. Har fixat lite, städat av och tvättat upp allt i omklädningsrummet.

– Har tagit kontakt lite med leverantörer av material hur vi skall ha det till nästa säsong 17-18. Min säsong börjar lite i maj månad med beställningar och sedan fortskrider det tills vi börjar säsongen på is.

– Nu har jag börjat ha egen tid med träning och styrka. Jag gillar det där med träning. Jag och min sambo kör mycket tillsammans och jag kör så mycket jag kan på jobbet där vi förfogar över 3 timmar i veckan.

– Sedan hoppas jag Micke Johansson får ihop ett slagkraftig lag till säsongen, och det tror jag verkligen han klarar, avslutar Pelle Gren.