Kolesnikovs ersätter Öhlund
Publicerades 13 augusti 2014, klockan 18:30 av Roger Månsson

Nyförvärvet Anders Öhlund anslöt inte till truppen under förra veckan när alla samlades på grund av personliga skäl

– Han har goda grunder till sitt avhopp, jag har full förståelse för hans beslut att inte komma ner just nu. Han tar en time-out, säger Sportchef Micke Johansson.

Om Öhlund ansluter senare under säsongen vet ej Johansson.

– Vi kommer att ha en dialog längre fram och det är möjligt att allt ser annorlunda ut för honom då. Vi har sett fram emot att få in Öhlund i laget men nu måste vi hitta en ersättare.

Spelaren som tar Öhlunds plats i laget är 21 åriga Nikita Kolesnikovs.

Nikita är på plats och presenterades idag under spelarpresentationen på den öppna isträningen. Lettländaren som spelat i juniorlandslaget med Klavins och har trots sin unga ålder samlat på sig erfarenhet från högstaligorna i Danmark, Norge, Slovakien och Italien. Juniorhockey spelade Nikita i Kanada.

– En spelare som jag har haft kontakt med under ett par år. Stor, stark och en bra bössa, spelar även ganska fysiskt. Att hitta en ersättare till Öhlund i detta läge har inte varit lätt, men att få in Nikita känns bra, säger Johansson.

Det återstår fortfarande en backplats för KRIF att fylla.

– Vi har en tryout back hos oss nu, Mike Switzer från Kanada, han kommer att vara hos oss hela augusti sedan får vi se vad som händer.

Även en ung KRIFare får chansen att känna på hetluften.

Alexander Danielsson (född -97) har visat bra attityd i juniorleden och förtjänar att få känna på vad som krävs för att representera KRIFs A-lag. Han kommer att ingå i A-laget och så här långt har Alexander gjort bra ifrån sig på träningarna, avslutar Johansson.

Välkommen till Sverige och Kallinge/Ronneby Nikita och Mike!

Kolesnikovs kommer att bära nummer 55 , Mike Switzer nummer 5, och Alexander Danielsson nummer 29.

 

Roger Månsson
roger.mansson@krifhockey.se