KRIF Hockey och Amasten presenterar Filip Mingotti
Publicerades 26 maj 2017, klockan 11:58 av Christian Direnius

4-filip-mingotti

Ronnebybördige backen Filip Mingotti, 23, återvänder till moderklubben KRIF Hockey.

Mingotti spelade senast i klubben säsongen 2014/2015, då han var utlånad från Karlskrona HK som han spelat över 120 matcher med i Hockeyallsvenskan. Förra säsongen spelade han med Asplöven och dessförinnan med seriekollegan Vimmerby i Hockeyettan. Mingotti är en duktig tvåvägsback med bra skridskoåkning som har stor utvecklingspotential.

Intervju med Filip Mingotti

Tillbaka i KRIF efter att spenderat senaste säsongen i Asplöven och dessförinnan i Vimmerby. Vad var det som fick dig att komma hem?
– Ja nu är jag tillbaka i KRIF. Mina två senaste säsonger i Vimmerby och Asplöven har varit utvecklande både på isen och utanför. Min senaste säsong i Asplöven var lärorik på sitt sätt. Jag fick vara med om en vinter som jag aldrig varit med om innan. Det ska bli jättekul att komma hem och spela i min moderklubb igen. Det som gjorde att jag valde KRIF är att jag kände att jag ville komma hem och spela och att KRIF är en förening som vill slåss om en plats upp till allsvenskan och den resan vill jag vara med på.

Hur ser du på din senaste säsong?
– Min säsong i Asplöven var lärorik, vi hade alla förutsättningar för att lyckas ta Asplöven tillbaka till allsvenskan men vi fick inte riktigt ihop det på slutat av säsongen. Men för egen del så gick det upp och ner, november och december var två tuffa månader där uppe utanför isen. Man fick inte se solen så mycket under den tiden. Men det är ett minne jag kommer bära med mig.

Du är sista pusselbiten i backbesättningen. Hur tycker du lagbygget ser ut så här långt?
– Ja, nu är backsidan klar och det är 8 bra backar som ska slåss om platserna. Men forwardssidan är väl inte riktigt klar än men jag tror det kommer bli bra. Så jag hoppas att det blir ett bra år för KRIF igen.

 

amasten-logo