KRIF Hockey och Apelgården presenterar Oscar Malm
Publicerades 18 april 2017, klockan 12:00 av Christian Direnius


KRIF Hockey tillsammans med Apelgården är idag glada att kunna presentera att målvakten Oscar Malm återvänder till klubben.

Oscar lämnade KRIF inför föregående säsong för spel i IK Pantern, men kommer nu tillbaka för att återigen representera KRIF i Hockeyettan.

Intervju med Oscar Malm

Du kommer tillbaka till KRIF efter att senaste säsongen spelat i IK Pantern. Vad fick dig att återigen vilja spela i KRIF-tröjan?
– Det som fick mig att välja KRIF var väl lite samma sak som förra gången jag valde KRIF, det är en seriös klubb som alltid satsar. Jag trivdes väldigt bra där sist med alla i föreningen och fansen kring laget! Så när Micke ringde och förklarade situationen så kändes det som det mest naturliga valet!

IK Pantern gjorde en väldigt bra säsong och slutade på en mycket fin fjärdeplats. Hur ser du på lagets och din egen insats under säsongen?
– Laget presterade ju fantastiskt bra och det va mycket bra killar i laget, för egen del så va det väl lite tyngre, jag hade en kollega som spelade fantastiskt bra och därmed gjorde det svårt för egen del att spela. Men jag känner ändå att jag blivit en bättre målvakt det senaste året, och även lärt mig ett och annat!

Vad är största skillnaden för en målvakt att spela i Hockeyallsvenskan jämfört med Hockeyettan?
– Det som är skillnaden tycker jag är att man har lite mindre tid på sig. Man har inte riktigt tid att justera positioner på samma sätt. Sen är det klart att allt kanske går lite snabbare och är lite lite bättre.

Hur har du utvecklat ditt målvaktsspel nu med sejouren i IK Pantern?
– Jag känner att jag blivit lite lugnare och fått bättre tålamod, sen har spelet med klubban blivit en större tillgång för mig också, avslutar Oscar Malm.

Oscars profil på EliteProspects

Välkommen tillbaka Oscar!

Apelgarden-logo