KRIF Hockey och Best presenterar Josef Ingman
Publicerades 24 april 2017, klockan 12:00 av Christian Direnius

Josef Ingman, KRIF:s första målskytt för kvällen.
Backen Josef Ingman, 22, förlänger sitt kontrakt med KRIF Hockey.

Modo-produkten kom till KRIF inför den förra säsongen efter spel i den amerikanska juniorligan och blev snabbt en favorit bland hemmapubliken. Den skridskostarke tvåvägsbacken stod för 14 poäng på 34 matcher föregående säsong.

Intervju med Josef Ingman

Det blir en säsong till i KRIF för din del. Var det något specifikt som fick dig att teckna nytt kontrakt?
– Kände att jag ville fortsätta och bygga på det vi startade förra säsongen och sedan trivdes jag väldigt bra här också. KRIF passar mig också väldigt bra, för jag vill ta nästa steg och KRIF ger mig de möjligheterna.

Vad tycker du är dina främsta egenskaper som hockeyspelare?
– Mina främsta egenskaper har varit just min spelförståelse, att kunna läsa spelet och även min skridskoåkning. Skulle se mig själv som en tvåvägsspelare men vill jobba på den defensiva biten och även att bli större och starkare.
Känner att jag utvecklades väldigt mycket förra säsongen med KRIF eftersom det var min första riktiga seniorsäsong och jag ser mig som en mycket bättre spelare i den defensiva zonen än tidigare.

Du kom till KRIF från juniorspel i Alaska inför förra säsongen och stora avstånd till matcherna. Cirka 60 mil i buss till Borlänge var inget som påverkade nämnvärt?
– Haha, nej man blev ju väldigt van att resa både mycket och länge så att just resa långt är absolut inget problem! Nu hade vi dock turen att vi fick flyga till alla bortamatcher, men det normala att flyga till matcherna var runt 9 timmar totalt så man lärde sig ganska snabbt att det bara var att vänja sig.
Så 60 mil med buss är inte så farligt om man frågar mig. Men självklart blir benen påverkade av att vara stilla under en längre tid men då är det bara ännu viktigare att just värma upp och röra på benen mera, avslutar Ingman.

bestab-loggo