KRIF Hockey och CCM presenterar Albin Storm
Publicerades 16 juni 2017, klockan 11:59 av Christian Direnius

Albin Storm

Ny powerforward med SHL-meriter klar

KRIF värvar store forwarden Albin Storm, 20, från Växjö Lakers.

Albin med Lidköping som moderklubb har spenderat juniortiden i Växjö, där han spelat med J20 Superelit-lag de senaste säsongerna men även noterats för 30 matcher i SHL. Förra säsongen var han även utlånad till Västerviks IK i Hockeyallsvenskan.

– En kille som älskar att träna, han är stor, stark och tuff. Han spelade även några matcher med småkronorna ifjol, säger sportchef Johansson

Intervju med Albin Storm

Ursprungligen från Lidköping, men har de senaste åren spelat i Växjös organisation. Vad fick dig att skriva på för KRIF?
– Stämmer bra. När frågan om KRIF dök upp kändes det väldigt bra, jag har hört mycket bra saker om föreningen så jag är glad att jag hamnat här.

Den senaste säsongen var ganska händelserik med spel både i SuperElit, SHL, CHL, Allsvenskan (med Västervik) och i U20-landslaget. Hur ser du på din senaste säsong?
– Det har som sagt varit en händelserik säsong men det har varit nyttigt för mig som spelare. Jag har fått testa på seniorhockeyn lite mer och lite landslag som jag känner gett mig bra erfarenheter.

Du beskrivs som en storväxt powerforward, är det en beskrivning du tycker stämmer?
– Ja absolut. Jag spelar fysiskt och åker mycket skridskor. Bra i båda ändarna av isen och använder gärna mitt skott så ofta jag kan.

Vad kan vi förvänta oss av att se när du är på isen?
– Fysiskt fartfyllt spel, mycket tacklingar och skott!

CCM