KRIF Hockey och Lagans Byggnads AB presenterar Marcus Jörgensen
Publicerades 28 april 2017, klockan 11:59 av Christian Direnius
Marcus Jörgensen

Bild via Rögles hemsida

 

Rögleprodukten klart för KRIF
Den stora Röglefostrade backen Marcus Jörgensen, 20, är klart för KRIF Hockey.

Marcus är en storvuxen (189 cm lång) allroundback med Jonstorps IF som moderklubb, men tillbringade juniortiden i Rögles organisation, där han var lagkapten och en viktig kugge i Rögles framgångsrika J20-lag. Han har även noterats för 1 match med Rögle i SHL och varit utlånad till seriekollegan Helsingborg enstaka matcher. Marcus kommer senast från spel med Salzburg i AlpsHL förra säsongen där han stod för 22 poäng på 38 matcher.

Intervju med Marcus Sörensen

Du kommer senast från spel i EC Salzburg II, AlpsHL i Österrike. Vad fick dig att söka dig dit förra säsongen?
– Jag kände att jag kunde välja att spela i Salzburg förra säsongen för jag var rätt säkert på att jag kunde få ett kontrakt i division 1 om jag ville komma tillbaka till Sverige. Jag kände att ska jag gå till Salzburg (förra året) så ska jag gå nu och prova. Jag fick även träna med EC Red Bull Salzburg. Det var en bra upplevelse så jag ångrar inte att jag provade det. Men det var riktigt svårt att ta sig upp där med importreglerna.

Moderklubben är Jonstorps IF men det är Rögle du representerat de senaste åren och har bland annat spelat med i KRIF-kretsar bekanta Viktor Laz och Alexander Lunsjö. Hur kom det sig att det blev spel i KRIF?
– Det som fick mig att välja Kallinge var att jag snackade lite med (Alexander) Lunsjö som sa att det var en seriös klubb som vill framåt och jag vill vara med på tåget att ta upp dem till allsvenskan. Dessutom bra publik och då vill man bara spela och vinna.

Hur skulle du beskriva dig själv som hockeyspelare?
– Jag är en tvåvägsspelare som gör en hel del poäng så jag hoppas att jag producera lite men spelar även en hel del boxplay.

Marcus profil på EliteProspects

Välkommen Marcus!

Lagans-byggnads