KRIF Hockey och Råbergs Bil presenterar Andreas Nordfeldt
Publicerades 2 maj 2017, klockan 12:00 av Christian Direnius

Andreas Nordfeldt

”Notan” klar för sin sjunde säsong

Kulturbäraren och forwarden Andreas ”Notan” Nordfeldt, 31, är klar för sin sjunde säsong i klubben. Notan med 132 allsvenska matcher på meritlistan förlänger med KRIF och blir åter en bärande spelare i lagbygget. Notan som var en av två spelare som inte var nya inför förgående säsong, få ses som en väldigt stor tillgång till laget.

– Notan har under alla sina säsonger varit en viktig spelare för oss på många sätt. Men förra säsongen var han viktigare än någonsin med tanke på den omsättning på spelare vi hade. Hans ledarskap och driv var enastående i fjol och hockeymässigt var det kanske hans bästa säsong i KRIF. Nu går vi in på vår sjunde säsong tillsammans, vi båda hoppas att säsong 7 skall bli den bästa av dem alla, säger sportchef Mikael Johansson.

Intervju med Andreas Nordfeldt

Det blir en sjunde säsong för dig ”Notan”. Hur har tankarna gått nu efter säsongens slut?
– I början var man ju grymt besviken att vi åkte ut för vi hade verkligen något bra på gång. Sen får man gå vidare och vila upp sig lite och börja fundera vart det ska bli spel nästa säsong.

Vad fick dig att tacka ja till ännu en säsong?
– Jag tror verkligen på det vi började bygga säsongen som var, och stannar många spelare kommer det bli bra! Sen har jag haft bra kontakt med Micke och hört hur lagbygget tar form och jag tror vi kommer bli ruskigt bra. Det är dags att ta nästa kliv för oss nu tycker jag!

Vad tycker du om lagbygget så här långt?
– Tycker det ser riktigt bra ut mot vad det brukar göra vid den här tidpunkten i KRIF. Två riktigt bra målvakter som gillar att tävla, och på backsidan ser vi riktigt starka ut. Ska bli spännande att se forwardssidan växa fram.

Sommarträningen börjar så sakteliga komma igång. Före detta KRIF-spelaren Sebastian Ottosson drog till Australien och spelar för Melbourne Ice under sommaren som uppladdning för kommande säsong. Hade det kunnat vara något för dig eller är det skönt att slippa isen ett tag?
– Haha både och, det hade nog verkligen varit ett äventyr. Hade varit häftigt att testa på kanske men Otto får berätta lite om hur det var sen istället. Det är ju på isen man vill vara så mycket som möjligt och göra det man älskar, men jag får låta Jocke Dettner på STAC piska mig som vanligt ännu en sommar istället, avslutar Andreas ”Notan” Nordfeldt.

rabergs-bil