KRIF Hockey och Ronneby Brunn presenterar Johan Lundgren
Publicerades 6 maj 2017, klockan 11:59 av Christian Direnius
johan-lundgren

FOTO: Sophia Thörnell, Pucksnack

Forwarden Johan Lundgren, 21, är klar för KRIF Hockey. Kontraktet är skrivet på 1 år.

Johan med Jonstorps IF som moderklubb, spenderade ungdom- och juniortiden i Rögles organisation, där han även varit kapten för deras J20-lag. Han har bland annat erfarenhet av spel i den amerikanska ligan NAHL och spelades senaste säsongen i Helsingborgs HC där han stod för 23 poäng på 25 matcher. Johan beskrivs som en tvåvägsforward med sina främsta styrkor i offensiven och har en god spelförståelse.

Intervju med Johan Lundgren

Du har tidigare spelat med Marcus Jörgensen när du spelade i Jonstorps IF och även senare i Rögle BK och det blir nu tredje laget ni spelar ihop i. Vad fick dig att skriva på för KRIF?
– Jag har haft en bra dialog med Micke och fått en väldigt positiv uppfattning av klubben. De höga sportsliga ambitionerna i kombination med att man under en längre tid haft en stark tradition av att utveckla och förbereda spelare för att ta nästa steg i karriären gjorde att det kändes som rätt beslut för mig att ta.

Hur skulle du beskriva dig som hockeyspelare?
– Jag är en hårt arbetande 2-vägsforward som kan spela både ytterforward och center.  Mina främsta styrkor ligger i det offensiva spelet genom min förmåga att vara stark med puck och med hjälp av god spelförståelse kunna slå öppnande passningar och skapa målchanser.

Du kommer senast från seriekonkurrenten Helsingsborg, har du några speciellt minnen från tidigare möten med KRIF?
– Något som sticker ut är det bortafölje KRIF hade med sig till sista matchen mot oss innan jul under förra säsongen. Större delen av ståplats var fylld av KRIF anhängare som hjälpte till att bära fram laget till seger. Det kommer bli riktigt kul att spela inför så hängivna supportrar.

Säsongen innan dess spelade du i North American Hockey League (NAHL) där du representerade Amarillo Bulls och Lone Star Brahmas hemmahörande i Texas. Hur var det att spela hockey i den ligan?
– Det var väldigt lärorikt att göra en säsong i NAHL. Även om den individuella skickligheten hos spelare ofta är större i Sverige, så är den nordamerikanska typen av hockey lite rakare, snabbare och tuffare. De mindre rinkarna tvingar en att utveckla förmågan att ta snabbare beslut och gå rakare på mål.

– Det var så klart också en häftig upplevelse eftersom intresset för juniorhockeyn är väldigt stort i USA och vi hade mycket folk på matcherna.  Att få ta del av den amerikanska kulturen är också en erfarenhet jag kommer bära med mig, säger Johan Lundgren.

Johans profil på EliteProspects.

Välkommen Johan!

 

Ronneby Brunn