KRIF Hockey och Ronweld presenterar Simon Hansson
Publicerades 12 maj 2017, klockan 11:59 av Christian Direnius

Simon Hansson

Den hårt jobbande forwarden Simon Hansson är klar för en fortsättning med KRIF Hockey.

Simon kom till KRIF inför förgående säsong från KHK J20. Han utvecklades mer och mer ju längre säsongen gick och var väldigt jobbig att möta framförallt i boxplay-spelet där han använder sin storlek och tyngd.

Intervju med Simon Hansson

Säsongen tog slut på ”hemmaplan” för din del när KRIF slogs ut av Visby. Hur var det att komma hem till Gotland och spela?
– Det är alltid extra roligt att komma hem och spela för familj och vänner, speciellt när det var ett par år sen man spelade där. Men sen var det ju synd att det slutade som det gjorde.

Vad fick dig att skriva på nytt kontrakt med KRIF?
– Jag gillar tänket med att träna mycket och att det blir bra träning med hjälp av STAC och man har väldigt bra möjligheter att utvecklas och ta nästa steg här.

Du kom till KRIF förra året från Karlskronas J20 Superelit-lag. Hur har steget varit att gå från junior- till seniorhockey?
– Den största skillnaden är väl storleken och lite mer tanke bakom allt man gör. Tycker att jag kom in i det väldigt bra och det känns som att min spelstil passar in lite mer i senior hockey.

Har uppmärksammat att när du är på planen så är du till synes väldigt noggrann med andningen, du andas in och sedan verkligen kniper ihop läpparna. Är det något medvetet?
– Haha, nej det är inget jag tänker på, avslutar Simon Hansson.

ronweld