KRIF Hockey och SeLo presenterar Karl Olofsson
Publicerades 8 maj 2017, klockan 12:00 av Christian Direnius
Karl Olofsson

Foto: Per Eliasson

Forwarden Karl Olofsson, 22, är klar för KRIF Hockey. Kontraktet är skrivet på 1 år.

Karl med Trollhättans HC som moderklubb är fostrad i Södertäljes organisation och kommer senast från spel med Södertälje SK i Hockeyallsvenskan.

Intervju med Karl Olofsson

Du kommer från spel i anrika Södertälje SK. Vad fick dig att välja att representera KRIF kommande säsong?
– Valet av KRIF var ganska enkelt. Jag har pratat med personer med koll och före detta spelare och har bara hört bra saker om klubben. Klubben verkar både seriös och professionell med träningsupplägg och med det intressanta lagbygget ska det bli väldigt kul att få vara med på resan.

Läste en intervju från februari 2016 med dig i LT där du säger att du ”trivs med jobbet i skymundan”. Hur skulle du beskriva din spelstil?
– Stabil tvåvägs center som kan användas i alla situationer. Har bra spelförståelse och skott med främsta egenskaperna i egen zon. Står gärna i skottlinjen och offrar mig för laget. Försöker även använda min storlek i anfallszon genom att skydda puck och ge mina lagkamrater ytor.

Södertälje har de senaste säsongerna haft både mot- och medgångar när man först åkte ner i Hockeyettan och sedan kvalade sig upp till Hockeyallsvenskan igen för att senaste säsongen återigen hamna i negativt kvalspel. Hur har det varit att vara med om den resan?
– Det har varit två otroligt lärorika säsonger med många roliga matcher, framför allt i kvalserien. Sedan har vi haft turen att lyckas komma topp 2 båda gångerna och fått avsluta säsongerna positivt. Samtidigt har de varit kämpigt och tufft under vissa perioder men som sagt har det varit lärorikt.

I Allettan säsongen 2015-16 möttes KRIF och SSK där Södertälje vann båda drabbningarna med uddamålet. Några minnen från dessa matcher?
– Det jag minns är att det var tighta matcher med högt tempo. Minns även att det var ett riktigt bra tryck från publiken nere i Ronneby.

Robin Nilsson spelade i KRIF några säsonger. Är det några fler KRIF:are du spelat tillsammans med?
– Jag har spelat med en del, framför allt Kalle Hult som var hos er förra säsongen en kort sväng som jag spelade TV-pucken med. Sedan har jag spelat med Sebastian Bengtsson, Niklas Pavel, Fredric Larsson och Albin Lindgren.

Välkommen till KRIF Karl!

Karls profil på Eliteprospects

SeLo-logotyp