KRIF Hockey och Sköneviks Buss presenterar Mikael Kurki
Publicerades 19 april 2017, klockan 09:00 av Christian Direnius
Mikael Kurki

Bild: Mikael Kurki gör sin andra säsong för KRIF

Intervju med Mikael Kurki som förra året skrev på för två år med KRIF.

Förra året skrev du på ett tvåårsavtal med KRIF och går nu in i andra säsongen. Hur ser du på lagets insats under föregående säsong?
– Det är snart sommar och jag har så sakta börjat släppa besvikelsen och se att vi gjorde ett bra resultat om man ser till hur situationen var i augusti med ett helt nytt lag med många unga spelare. Som jag sagt tidigare hade vi potential att komma förbi playoff 2 men det tog ett tag att sätta rutinerna och utveckla spelet.

Du var ju förra säsongen kapten i laget och den mest rutinerade med bland annat 340 matcher i finska högstaligan. Finns det något som kännetecknar dig som kapten?
– Du får nog fråga de andra spelarna det, för jag kanske ljuger. Skämt åsido, vi hade en stark kaptensgrupp som jag kände gjorde det som var bäst för laget. Vi hade också ”Notan” som är en ledare i KRIF och en väldigt viktigt person för oss både på och utanför isen. Själv är jag ingen högljudd kapten men jag försöker föregå med gott exempel och ärlighet. Jag har haft tur att spela med flera väldigt duktiga ledande spelare så jag försöker att använda allt jag har lärt mig. Kan säga att jag tycker att Jocke Eriksson, som jag spelade tillsammans med i Espoo Blues, är en av de smartaste kaptenerna jag haft och jag försöker använda mig av det jag lärde mig av honom.

KRIF har ju haft ett upplägg de senaste åren med en ung trupp och bra träningsmöjligheter bland annat i och med samarbetet med STAC. Vad tycker du om detta upplägg?
– Fysisk träning är en väldigt stor del av ishockey och vi har väldigt bra möjligheter i och med samarbetet med STAC. Jag har varit med om många olika fysträningar i min karriär, vissa riktigt bra och vissa mindre bra. Träningen och rehaben vi har genom STAC och Joakim Dettner håller riktigt hög professionell klass och tillsammans med min sommartränare Matti Kurunsaari den bästa jag haft. Rehaben har hjälpt mig komma tillbaka snabbare efter skador och i 100% form. Att vi även får hjälp med kost är väldigt värdefullt.

Vad tror du krävs för att KRIF ska kunna ta nästa steg i utvecklingen, både sportsligt och utanför planen, för att vara med och spela kvalspel till Hockeyallsvenskan?
– Det är mycket dag-för-dag jobb, men i slutändan när de bästa lagen möts och marginalerna är små kommer den mentala styrkan in och utgör skillnaden. Laganda är enormt viktigt. Jag tror att om man bara ser på det rent sportsliga är vi på rätt väg och vi har en organisation som tror på det och fans som får oss att ge det där extra. Jag ser inget som hindrar oss, avslutar Mikael Kurki.

 

Sköneviks Buss