KRIF Hockey och T.S.M presenterar Pontus Okerblad Vestin
Publicerades 10 maj 2017, klockan 12:00 av Christian Direnius

02-pontus-okerblad

Pontus Okerblad Vestin fortsätter i KRIF Hockey.

Forwarden anslöt till förra säsongen från den amerikanska ligan NAHL, och jobbade sig in i laget efter en skadedrabbad inledning av säsongen. Med sin fysiska spelstil kommer han bidra med mer storlek och tyngd till laget även kommande säsong.

Intervju med Pontus Okerblad Vestin

Det blir ytterligare en säsong i KRIF för dig. Du kom in i truppen bara några dagar innan seriepremiären förra säsongen och direkt in i hetluften. Hur skulle du sammanfatta säsongen?
– En liten trögstartad säsong både personligt och lagmässigt men ju längre säsongen led, ju mer hittade vi spelet och gjorde en väldig upphämtning och tog oss till allettan och väl där visade vi att vi är att räkna med. Det var en lärorik säsong och vi fick det att stämma när vi behövde det som mest. Vi var inte allt för långt ifrån att slå ut ett lag som senare gick till kvalserien.

– För min egen del brottades jag med lite skador i första serien men efter jul tyckte jag att det började stämma och gjorde en helt klart godkänd andra halva av säsongen.

Förra säsongen tog slut i och med uttåget mot Visby, men sportchefen Micke Johansson har sagt att till kommande säsong är målsättningen högre. Vad tror du är nyckeln till att klara av detta?
– Självklart vill vi bygga vidare på detta och ta oss ännu längre, jag tror med tanke på hur nära vi var redan förra året så ska vi vara med och nosa på en kvalserieplats helt klart.

– Nu blir det lite rotation på spelarna. nytt in och lite ut men så funkar denna värld. Förra året så var vi uppåt 25 nya spelare och vi tog oss ändå till play off 2. Det finns ingen genväg utan det är hårt arbete och passion som kommer ta oss dit vi vill vara och jag tror att vi håller på att bygga något spännande.

Finns det några punkter i spelet som du känner att du vill utvecklas ytterligare i?
– Man vill utveckla allt i sitt spel, men kommer jobba lite extra på att bli mer fysisk och snabbare därute på isen. Ser fram emot säsongen som kommer och tror det kan bli en väldigt bra säsong både för laget och för mig själv, avslutar Okerblad Vestin.

tsm