KRIF Hockey och XL Bygg presenterar Alexander Lunsjö
Publicerades 4 maj 2017, klockan 12:00 av Christian Direnius

69-alexander-lunsjo

Den SHL-meriterade forwarden Alexander Lunsjö, 20, fortätter i KRIF Hockey

Alexander kom till KRIF inför förra säsongen efter spel i Rögle BK, där han stod för 32 poäng på 33 matcher med Rögle J20 och noterades för 22 matcher med Rögle i SHL. Den unge offensiva forwarden ses som en stor talang och tog förgående säsong stora kliv i KRIF-tröjan där han även utvecklade sitt defensiva spel. Han förväntas bli en ledande spelare kommande säsong.

– Lunsjö kanske är den förstaårssenior som har störst potential av alla vi haft i KRIF. Det är helt upp till honom själv hur bra han vill bli, ”Kniven” har alla verktyg för att bli en SHL-spelare i framtiden. Han har speed, tuffhet och teknik, en modern spelare helt enkelt. Jag räknar med att han förbättrar sin fysik under sommaren, vi har stora förhoppningar att han blir en ledande spelare för oss under hela kommande säsong, säger sportchef Mikael Johansson.

Intervju med Alexander Lunsjö

Du avslutade förra säsongen riktigt starkt och avgjorde bland annat första playoff-matchen uppe i Borlänge. Hur ser du själv på din och lagets insats under säsongen?
– Jag tyckte att både jag och laget var svajiga under säsongen. Vi började första serien nästan likadant som vi började allettan efter jul, med dålig start som sedan skulle sluta med en stark avslutning. Men om man summerar hela säsongen känns det ändå som vi gjorde en godkänd säsong efter förutsättningarna vi hade med ett helt nytt lag.

Vad det något speciellt som gjorde att du valde att förlänga med KRIF?
– Anledningen till varför jag valde KRIF ett år till var för att jag tycker klubben är på väg uppåt och att jag trivdes bra här. Jag utvecklades här och vill fortsätta med det.

Känner du att du har utvecklats inom något speciellt område under säsongen?
– Blev mycket jämnare i mitt spel efter jul. Kände också att jag blev bättre i mitt defensiva spel över hela banan och även att jag blev bättre i anfallszon.