Målvakt från Djurgården klar – presenteras av Råbergs Bil
Publicerades 8 maj 2018, klockan 11:59 av KRIF Hockey

daniel-rosengren
Idag kan vi meddela att målvakten Daniel Rosengren, 18, med Vallentuna BK som moderklubb är klar för KRIF Hockey. Daniel kommer från en bra säsong med Djurgårdens J20 Superelit-lag där han hade en stor del i lagets framgångar. Daniel beskrivs som en ung och lovandet talang med stor utvecklingspotential som är skolad i Djurgårdens organisation.

– Jag tycker vi hade en bra säsong där jag lyckades hitta en jämn nivå och en vinnande känsla, fick även en bra ledarroll som jag hoppas kunna ta med mig till kommande säsong, säger Daniel Rosengren.

Daniel om att valet föll på KRIF
– Har fått en bra feeling när jag snackade med klubben. Jag vet att många målvakter har lyckats bra när de kommit till KRIF, så jag hoppas jag kan komma in och utvecklas på samma sätt. Robin Jensen från Djurgården hade även en lyckad säsong där.

Som ser framemot att spela inför KRIF-publiken
– Jag litar mycket på min spelförståelse och min teknik och försöker sprida ett lugn bland mina lagkamrater. Vet att KRIF alltid är med i toppen och kvalar uppåt. Ska bli kul att spela inför större publik och supportrar än vad jag är van vid från juniorhockeyn, avslutar Daniel.

Samtidigt kan vi berätta att Peter Johansson forsätter som målvaktränare i KRIF. Peter gör nu sin tredje säsong i klubben och kom till KRIF säsongen 2016/2017 från Mörrums GoIS. Peter säger såhär om årets målvakter:

– Daniel är en lovande målvakt som vi har haft koll på sedan i vintras. Han har en stark säsong bakom sig i Djurgårdens juniorer och det ska bli mycket spännande att se hans fortsatta utveckling och försöka hjälpa honom framåt den kommande säsongen. Mycket bra att Oscar Malm valde att stanna i klubben. Alla vet vad han går för och med dessa två killarna har KRIF det mycket bra ställt på målvaktssidan åter igen, säger Peter Johansson.

Välkommen till KRIF Daniel!

Daniel Rosengren presenteras i samarbete med Råbergs Bil.
rabergs-bil