Näst mest i KRIF – Andreas ”Notan” Nordfeldt
Publicerades 12 mars 2017, klockan 13:58 av Christian Direnius

Notan3

Närmare 250 matcher har du spelat för KRIF när man räknar med playoff och kvalspel och ligger med det tvåa i statistiken över flest matcher i KRIF-tröjan, efter Walter Mingotti. Det börjar bli ganska många matcher nu.
Jaha ligger jag tvåa? Det visste jag faktiskt inte. Det var väl för ett tag sen jag fick höra att jag och Sebastian ”Basse” Magnusson hade spelat ungefär lika många matcher i KRIF och då låg det kring 170 matcher.

Du kom till KRIF inför lagets första säsong i division 1, som blev smått succéartad med spel i kvalserien till Allsvenskan som kronan på verket. Vad är det som gjort att KRIF lyckas ta oss ganska långt säsong efter säsong?
Efter första säsongen så väcktes ett stort intresse för föreningen eftersom det gick så bra. Många duktiga spelare ville hit och spela och det har ju fortsatt så år efter år. Sen fick vi en bra grund av spelare efter första säsongen som valde att stanna några säsonger till.

Upplägget som KRIF haft och har i div 1 är ju att ta hit hungriga spelare som vill uppåt i seriesystemet, antingen med laget eller själva. Det tycker jag att man lyckats med att behålla. Sen så är det gemenskapen i laget som vi har varje år. Alla som spelat här förstår vad jag menar.

Sjätte säsongen och första som du inte bär ett ”C” på bröstet. Har det kliat i benen att åka fram till domarna och snacka lite?
Haha ja visst kliar det! Jag skulle nog kunna säga att det går inte en enda match utan att det kliar. Men det har ju inte med själva C:et att göra, jag spelar med känslor och då blir det lätt att det brinner till ibland över domslut eller andra saker. Men nog kan man fortfarande se mig hos de randiga.

Fördelen med C är ju att man har lov att prata med dom. Nu får man dra sig själv i kragen ibland. Även om jag inte har C:et så är jag fortfarande samma person som förut både på isen och vid sidan av. Men det är ju en stor ära att få ha ett C.

Det har ju passerat många spelare under dessa säsongerna och inför denna säsongen var det bara du och Hampus som var kvar från förra truppen. Vad är det som gjort att du stannat kvar i KRIF?
Ja det har ju gjort det! Har fått den frågan rätt ofta och svaret brukar vara det samma. Jag trivs i laget och med människorna i Kallinge/Ronneby väldigt bra. Min sambo Ellen är ju härifrån men hon brukar inte gilla att jag använder henne som en anledning till att jag stannat haha.

Jag gillar upplägget som KRIF har och att man vill vara med och slåss i toppen. Sen är ju våra fans White Angels fantastiska!!! T ex efter första säsongen så var jag riktigt nära att följa med Klüft till Vita hästen men KRIF och framförallt fansen gjorde så jag stannade kvar. Sen har ju målet alltid varit att få gå upp med KRIF, det vore ju verkligen häftigt! Varje säsong har det ju funnits andra anbud men som sagt har jag trivts väldigt bra i föreningen. Sen är jag ju såklart tacksam att KRIF erbjudit mig att stanna varje säsong och att livet utanför hockeyn har löst sig på ett bra sätt.

Många spelare och målvakter har ju lite ritualer för sig innan match och mellan perioderna. Du åker ju och slår med klubban på motståndarmålets stolpar och ribba. Vad kommer det ifrån? Är det någon annan i laget som har något liknande för sig?
Haha jaså det är nån som har uppmärksammat det, ja men det har jag nog gjort sen junioråldern någon gång tror jag. Det är inget måste om jag skulle missa det någon gång men jag gör det kanske för att puckarna ska gå ribba och stolpe in istället för ut. Vet inte varför jag började med det men nu har det blivit en grej för mig. Som du sa där så har ju ofta målvakter en massa konstiga grejer för sig, men nu i laget har jag väl inte uppmärksammat nå mer än att Hampus Olsson alltid vill stå först i ledet, träning som match.

Jag kan säga nått om en tidigare spelare och det är Oscar Drugge! Innan varje match satt han för sig själv och gjorde olika konstiga läten i omklädningsrummet. I förklaringen varför han gjorde så, sa han att det var för att han inte skulle ta någon dum utvisning i de första bytena av matchen?!?!

Du ligger som sagt tvåa efter Walter Mingotti (298 matcher). Är det inte lika bra att fortsätta någon säsong till och slå det där rekordet?
Det skulle absolut vara häftigt att ha spelat flest matcher i KRIF men viljan att vinna och t ex ta steget upp till allsvenskan med KRIF driver mig just nu.  Vi får väl se vad som händer men Walter ska absolut passa sig för jag har inte några planer alls på att sluta spela ishockey iallafall 😉