Sportchefen summerar säsongen
Publicerades 15 mars 2017, klockan 10:27 av KRIF Hockey
Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency

Foto: Lars Nilsson / Pic-Agency


Sportchef Micke Johansson summerar KRIF:s säsong 2016/2017 som trots en sen start med lagbygget blev en succéartad säsong för föreningen.

– Då var Krif Hockeys sjätte säsong i Hockeyettan till ända. En säsong som ingen visste hur den skulle sluta då klubbens representationslag stod helt utan spelare i mitten på maj, samt alla andra bekymmer som klubben brottades med.

– Såhär efter uttåget så kan vi konstatera att säsongen gick helt ok (även om vi inom laget känner att PO3 och en kvalserie var fullt rimligt). Från slutet av maj fram till början av augusti värvades 22 (!) nya spelare in i laget, endast två spelare blev kvar från föregående säsong (tongivande spelarna Andreas Nordfeldt och Hampus Olsson). Under säsongen förändrades även laget och två tilltänkta spelare till vår förstaformation försvann samt en back. In kom tre nya spelare från Fortsättningsettan och de kom bra in i vår grupp.

– Jag är givetvis besviken att säsongen redan har tagit slut men stolt över det som gruppen åstadkommit. Laget har under stora delar av säsongen spelat med ”kniven mot strupen” och levererat. När allt sattes på sin spets har spelarna offrat sina kroppar hänsynslöst för lagets bästa. Alla olika individer blev tillslut ett lag där alla oavsett roll blockade skott och offrade sina framtänder i varje situation.

– Ljusteräng, Jocke, Pelle, Runsten, Linda, Peter, Robban, Tommy, Rask med expert på hyllan. Tack för säsongen, det är alltid roligt att träffa er och ni har gjort ett kanonjobb i många gånger motvind. Stort tack till STAC och Wellness för all hjälp med behandlingar, rehab och träning.

Till supportrar, sponsorer, volontärer och ungdomar i klubben, tack för i år. Det är ni som Alltid Oavsett är Krif Hockey.

Klubben första sex år i Hockeyettan har gett:
2012 Kvalserien Allsvenskan
2013 Play off 2 mot Allsvenskan (Förlust mot Huddinge)
2014 Kvalserien Allsvenskan
2015 Playoff mot Allsvenskan (Förlust mot Tingsryd)
2016 x
2017 Playoff 2 mot Allsvenskan (Förlust mot Visby)

– Vad 2018 har att ge vet vi inget om i dagsläget, avslutar Micke Johansson.