KRIF Hockey och Mercedes Benz presenterar årets supporterspelare
Publicerades 14 maj 2017, klockan 12:00 av Christian Direnius

Sebastian Magnusson

Sebastian ”Basse” Magnusson är klar för återkomst i KRIF och gör nu sitt sjätte säsong i klubben.

Vi är glada att kunna presentera Sebastian Magnusson som årets supporterspelare. ”Basse” kommer senast från en säsong med Kristianstads IK, men representerade dessförinnan KRIF i fem säsonger. Sebastian Magnusson blev ”Kung Basse” när han i avgörande matchen i play off 3 borta mot Nyköping avgjorde och sköt laget till kvalserien mot Allsvenskan säsongen 2011/12.

– ”Basse” är en fantastisk person utanför isen, en grym lagkamrat i omklädningsrummet och en spelare på isen som man alltid vill ha i sitt lag. Han har blivit en del av KRIF efter sina fem år i klubben och vi är alla glada över att han nu drar på sig KRIF-tröjan igen, säger sportchef Mikael Johansson.

Nu startar vi en supporterinsamling till det fortsatta lagbygget, var med och bidra! #AlltidOavsett

Läs mer om insamlingen ››

Intervju med Sebastian Magnusson

Det blir en återkomst till KRIF efter ett år i Kristianstads IK. Vad fick dig att skriva på?
– Jag trivdes bra i Kristianstad men jag hann inte riktigt med livet utanför hockeyn. Jag pendlade varje dag vilket till slut blev påfrestande och jag träffade knappt min sambo. Samtidigt fick jag en härlig känsla när jag snackade med Micke Johansson efter säsongen och tycker verkligen det ska bli jävligt roligt att ”komma hem” igen!

Kristianstad gjorde en rejäl satsning inför säsongen och var nära att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan. Hur ser du tillbaka på säsongen?
– Det var en väldigt rolig säsong. Vi höll en hög nivå från dag ett och var som starkast i slutet. Tyvärr räckte det inte hela vägen men det var både kul och lärorikt. För egen del tycker jag att jag borde gjort mer poäng men tycker samtidigt att jag tog den rollen jag fick och gjorde det bra.

Hur tycker du lagbygget ser ut så här långt?
– Jag tycker det ser stabilt ut. Har inte koll på alla gubbar men jag har pratat med ”Notan” och han är nöjd. Är ”Notan” nöjd är jag nöjd.

Du har gjort över 200 matcher för KRIF och ligger bland de absolut främsta när det gäller spelade matcher. Vad är det som gör det speciellt att spela i KRIF?
– Spela inför publiken och framförallt WA är det som gör det extra roligt att spela i KRIF. Man får alltid extra energi med WA i ryggen. Dom är fantastiska.

Läs mer om insamlingen ››

Mercedes