Joakim Andersson fortsätter som tränare
Publicerades 6 maj 2018, klockan 11:59 av KRIF Hockey

joakim-andersson-2017
Joakim Andersson fortsätter som assisterande tränare i KRIF Hockey. Joakim kom till KRIF inför säsongen 2016/2017 från Tyringe SoSS och var dessförinnan tränare för sin moderklubb Osby IK. Han gör nu sin tredje säsong i KRIF. Vi tog ett snack med Joakim Andersson om säsong som gått och hans tankar om kommande säsong.

Summera kort förra säongen
– Det var en säsong med bra utveckling och ett lag som verkligen hade förstått vikten av att vara förberedda och hängivna. För egen del har de varit lärorikt att få sätta mig in i hela föreningen och även kunna bidra med min erfarenhet från mina 16 år som ledare. Tyvärr föll vi på målsnöret till Kvalserien, något som sved otroligt länge och mycket.

– Att fått jobba med Per Ljusteräng under 2 år har varit givande. Vi har kompletterat varandra bra och haft en bra dialog om ishockey, gruppdynamik och livet i allmänhet. Tack och Lycka till Per!

Hur tycker du att föreningen har utvecklats under dina år i klubben?
– KRIF:s A-verksamhet håller rent ut sagt Hockeyallsvensk nivå. Både kring isträning och förutsättningar runt om kring. Jag är en föreningsmänniska och varit mån om att visa föreningen att man måste jobba tillsammans för att nå nästa nivå. Jag tycker att vi tog stora steg under förra året och det arbetet vill jag såklart skall fortsätta i samma riktning även i år.

Du är nu klar för din tredje säsong i KRIF, berättar om valet?
– Efter att ha haft lite olika alternativ ”på bordet” så kan jag säga att revanschlustan och dialogen med Micke Johansson om hur vi skall gå vidare för att utveckla KRIF så var valet enkelt. Jag trivs otroligt bra i Kallinge/Ronneby och tycker att jag får en bra roll. Att vi kunnat skicka så många spelare vidare till Hockeyallsvenskan gör att detta är ett bra skyltfönster även för mig som ledare.

Hur går dina tankar inför kommande säsong?
– Laget ser spännande ut och vi får behålla många av spelarna som redan i år växt in i ”KRIF-kostymen”, samt ett par av de rutinerade herrarna så som ”Basse”, ”Ekan” och Malm som redan nu är klara. Det ser ut att kunna bli riktigt bra. Allt handlar om hur vi hanterar och skapar glöd i träningsvardagen. Något som vi såklart skall ta med in i matcherna.

Det känns som söderserien blir starkare i år. Kommer det krävas mer för att ta sig till Allettan nu?
– Årets upplaga av Hockeyettan kommer bli riktigt bra och hålla en riktigt hög nivå. Många lag värvar bra och vi kommer att behöva göra riktigt bra matcher för att ligga där vi vill. Det som ”kittlar” lite extra är att många av matcherna kommer att vara av derby-karaktär och det ger alltid extra vibrationer. Receptet för att nå Allettan är att vara med från början, men även att ha en bra träningsvardag som grund.

A-laget tränar dagligen och får även hjälp av STAC med uppbyggnad, vilken nivå håller träningen?
– Som jag sa innan så är vi minst lika seriösa och drivna som de Allsvenska klubbarna, och att vi tränare och ledare runt laget varje dag ger dem rätt redskap för att kunna ta nästa steg. Något som bevisligen lönat sig då 6 man + 1 coach från förra årets trupp har tagit steget.

Hur ser försäsongsträningen ut och när drar den igång?
– I och med att vi har spelare som under försäsongen bor på andra orter runtom i landet, så kommer alla att få jobba med sina individuella upplägg fram till början av augusti. Dock så får de extra övningar från oss under sommaren som skall ge dem en försmak på vad som komma skall.

Träningsmatcher är redan inbokade och härliga derbymatcher mot KHK och TAIF väntar, dina tankar om detta?
– Derbymatcher kommer de finnas gott om både i träningsmatcherna och i seriesammanhang. De matcherna ger oss också möjlighet att visa vår stolthet för vår fantastiska publik som stöttar oss i Soft Center Arena.

Sportchefen om Joakim Andersson:
– Det känns verkligen bra att Jocke stannar kvar. Jag vet att han hade flera andra alternativ. Jocke känner väl till vår verksamhet efter två i klubben. Jocke har utvecklats mycket och han vet vad som krävs dagligen från alla inblandade för att nå den nivå vi vill vara på, säger Mikael Johansson.