Kaptenen klar för en ny säsong
Publicerades 4 juni 2019, klockan 12:00 av KRIF Hockey

andreas-nordfeldt
Andreas “Notan” Nordfeldt är klar för sin nionde säsong i KRIF.

Notan är en otroligt viktig spelare och en naturlig ledare i laget. Att han nu gör sin nionde raka säsong i KRIF-tröjan visar på ett oerhört stort KRIF-hjärta. Med Notans rutin och uppoffrande spelstil får laget ännu mer spets framåt. Under förra säsongen passerade han över 300 matcher i klubben.

Hur känns det att kliva in på din nionde säsong i KRIF?

– Att det just blir nionde säsongen tänker jag inte så mycket på. Det går fort när man har roligt brukar man ju säga. Jag älskar att spela hockey och trivs bra i KRIF. Sen säger folk att jag rotat mig nu när man har familj med sambon (Ellen) och lilla sonen Ebbe. Dom betyder ju allt såklart men jag vill spela där det är utmanande och hade inte KRIF visat att man ville fortsätta göra något bra och växa som att alltid vara med och utmana i toppen så hade det absolut kunna bli något annat. Sen självklart har man ju byggt upp en kärlek till föreningen och fansen, säger Andreas Nordfeldt.

Många nya spelare och helt nytt tränarpar, hur ser du på lagbygget hittills?

– Laget tycker jag ser spännande ut. Återigen lite yngre lag. Nya tränare i Emil och Tobbe, jag ser fram emot att ha en ung huvudtränare som verkligen brinner för hockeyn. Tobbe har jag ju bara hört bra saker om genom åren då han gjort ett grymt jobb inne i Karlskrona. Redan nu har han gjort ett bra jobb med nya spelare och jag tycker vi ska vara med och slåss långt in på vårkanten i år med. Så dom två tror jag blir en bra mix.

Vad tror du om kommande säsong och Hockeyettan Södra?

– Södra serien kommer nog bli ett riktigt getingbo. Många lag som rustat bra och en del som satsar mer än tidigare år. Väldigt svårt att säga hur det kommer gå. Till sist vill jag önska alla en trevlig sommar och WA vet jag laddar och längtar inför säsongen. Precis som jag men ni är fantastiska, fortsätt med det, avslutar Nordfeldt.

Sportchef Tobbe Karlsson är väldigt nöjd över att få behålla Notan.

– Vår kapten Notan går in på sin 9:e säsong med KRIF, vilket vi är väldigt glada för. Det visar att det finns en stor klubbkänsla hos Andreas. Han är en viktig kugge för oss. Han tillför mycket ledaregenskaper och rutin. Han har även visat att han bidrar med poängproduktion. En riktig kulturbärare i mina ögon, säger Tobbe Karlsson.

Tobbe har även utsett årets kaptener.

– Det känns bra att ha våra tre kaptener från förra säsongen klara för fortsatt spel i KRIF. Andreas Nordfeldt “C”, Sebastian Magnusson “A” och Martin Ekström “A”, avslutar Tobbe Karlsson.