KRIF Hockey och Apelgården presenterar Eric Backman
Publicerades 4 juni 2018, klockan 12:00 av KRIF Hockey
eric-backman

Foto: Kristianstads IK


Backen Eric Backman är klar för KRIF Hockey.

Eric Backman, 25, med Södertälje SK som moderklubb spelade förra säsongen i Huddinge IK där han svarade för 16 poäng på 36 matcher. Han har tidigare varit med och spelat upp Västerviks IK i allsvenskan och började säsongen innan i Norge och avslutade med i kvalserien med Kristianstads IK. Eric är en skridskostark och offensiv back som kommer bli viktig i special teams.

– Spelade i Huddinge förra säsongen och var en helt okej säsong för egen del, men tråkigt att inte gå hela vägen till allsvenskan, säger Eric Backman.

Eric hoppas på att gå långt med KRIF

– Micke (Johansson) var på mig rätt mycket angående om att han såg mig som en viktigt pusselbit i lagbygget, så det kändes bra. Jag vet att klubben har höga målsättningar och satsar mot toppen. Vet att det är ett jäkla tryck i arenan när jag mött KRIF och att dem alltid varit med i toppen. Vi ska vara med och kriga om platser upp till allsvenskan. Jag hoppas kunna bidra och få ut allt av mitt spel och vara en viktig röst i omklädningsrummet, avslutar Eric Backman.

Sportchef Micke Johansson om Eric Backman

– Trots sin unga ålder har Eric erfarenhet av fyra raka kvalserier mot hockeyallsvenskan. Det blir viktigt för oss, säger Johansson.

Eric Backman kommer spela med tröja nummer 52, välkommen till KRIF Eric!

Eric Backman presenteras i samarbete med Apelgården.
Apelgarden-logo