Notan klar för sin åttonde säsong
Publicerades 1 augusti 2018, klockan 11:59 av KRIF Hockey

78-andreas-nordfeldt-2017

Idag kan vi meddela att Andreas ”Notan” Nordfeldt är klar för sin åttonde (!) säsong i klubben.

Notan med 132 allsvenska matcher och 316 matcher i Hockeyettan på meritlistan, kommer åter igen bli väldigt nyttig i laget med sin erfarenhet och uppoffrande spelstil. Förra säsongen som kanske var hans bästa rent poängmässigt i KRIF-tröjan, svarade han för 35 poäng på 32 matcher i grundserien.

– Säsongen som gick kändes väldigt bra och rolig för egen del. Jag gillar att vara med och bidra till laget och det fick jag verkligen göra i alla spelformer. Jag, Lunsjö och Miika bildade ju kedja igenom nästan hela säsongen och tyckte vi hittade riktigt bra kemi redan från start och det blev bara bättre och bättre. Sen går det oftast bättre för en själv när man spelar i ett bra lag, säger Andreas Nordfeldt.

Flera spelare från förra säsongen har stannat och en hel del nya intressanta namn har presenteras, hur ser du på årets lag?
– Jag tycker vi har fått behålla en riktigt bra stomme från förra säsongen trots att många spelare slussats vidare till allsvenskan. Forwardssidan skulle väl jag säga är den vassaste på pappret på många år. Många av spelarna som kommit i år är ju spelare man mött ganska mycket senaste åren så man har absolut haft koll på dom. En bra mix av spelare som absolut kommer göra oss starkare.

Berätta om dina tankar att gå in i en åttonde säsong med KRIF?
– Det har varit otroligt roliga år, fantastiska WA och ett intresse kring föreningen som varit grymt. När man kom första året hade man väl inte direkt tänkt stanna i åtta säsonger som det blir nu. En förening som jag känner väldigt starkt för och en förväntan att gå långt varje säsong precis som jag gör inför denna. Men just att det blir åtta känns egentligen ingen skillnad, kanske att för varje år har jag känt mer och mer driv och glöd.

Vad är dina förhoppningar med säsongen?
– Drömmen med KRIF har varit att få kliva upp i allsvenskan och självklart är det så fortfarande. Jag vill spela långt in på vårkanten. I år blir det väldigt roligt, det känns lite som ett av de första åren med fler lag i närheten, mer publik och tuffa matcher. Jag hoppas verkligen alla fans och lag runt omkring känner samma och bjuder upp till dans. WA är jag inte orolig för, dem finns alltid där för oss och stöttar. Träningsmatcherna med derbyn blir absolut en push inför säsongen, Tingsryd och Karlskrona spelar ju högre upp så det blir en värdemätare även om det ”bara” är träningsmatcher, avslutar Notan.

Notan tar därmed sista centerplatsen och nu återstår endast en back i årets lagbygge.

KRIF-Shopen i Ronneby centrum är öppen idag mellan kl 13:00-19:00. Kom förbi och träffa spelare och tränare. Köp lösbiljetter till träningsmatcherna. Förläng eller skaffa ditt säsongskort, nu börjar säsongen!