Ny huvudtränare klar
Publicerades 14 juli 2018, klockan 12:00 av KRIF Hockey
challe-franzen

Foto: Östersunds IK


Charles Franzén är klar som ny huvudtränare för KRIF Hockey.

Efter förra säsongens slut stod det klart att Per Ljusteräng lämnar sitt uppdrag som tränare för KRIF. Nu har klubben hittat en ny huvudtränare där valet föll på Charles Franzén.

54-åringen kommer senast från uppdrag som tränare och utvecklingsansvarig i Melbourne Ice i den australiensiska ligan, men var även förra säsongen tränare för Tranås AIF som åkte ut i playoff 2 mot Kristianstad. ”Challe” som har en gedigen hockeybakgrund både i Sverige och utomlands, har tidigare tränat IK Oskarshamn i Hockeyallsvenskan och varit tränare inom HV71:s organisation under flera år. Nu ska han förvalta och utveckla KRIF:s framgångsrika spelidé till kommande säsong.

– Jag tycker Per har gjort ett enormt bra jobb tillsammans med Jocke och Micke. Vi vill inte förändra, utan förfina. Det finns saker vi kan bli bättre på. Jag tycker att en svaghet hos en tränare många gånger kan vara att man bara har ett spelsätt att komma med, istället för att anpassa spelet till det lag man har, säger Charles Franzén.

– Micke har fått ihop en väldigt intressant spelartrupp, som allihopa är väldigt förväntansfulla och vill göra något av säsongen. Det ska bli jätteintressant och få gå på is. Det handlar framförallt om att få en grupp att bli enade och att köpa en målsättning och den istid man får och tar som spelare. Man kan inte ha tjugotvå man som ska göra mål eller tjugotvå man som ska göra assist. Att alla köper sin roll är enormt viktigt, avslutar Franzén.

Laget går på is preliminärt den 10 augusti. Välkommen till KRIF, Challe!

Lyssna på en längre intervju med Charles Franzén av Stefan Pettersson från KRIF TV här: