Nya spelare i truppen
Publicerades 12 september 2018, klockan 19:25 av KRIF Hockey
Foto: Almtuna IS

Foto: Almtuna IS

Backen Filip Andersson är klar för säsongen, han lånas in från Almtuna IS.

– Skönt att vi kommit överens med Almtuna vad gäller Filip, en väldigt ung kille med stor utvecklingspotential. Vi har även flyttat upp egna J20-backen Filip Helmerson, trots att han är född 2000 så har han bra storlek och styrka i kroppen. Han har gjort det bra såhär långt. Vi skannar marknaden efter en back till, men det är ingen panik, säger sportchef Micke Johansson.

Simon Mattsson har signerat korttidsavtal fram till 2 oktober, det vill säga att Simon spelar med KRIF under säsongens inledande fem omgångar. I övrigt letar klubben efter permanenta lösningar vad gäller ytterligare en back och en forward.

Vad gäller forwardssidan så är den lite mer prekär.

– Vi spelade utan flera forwards i helgen, i sista matchen mot IK Oskarhamn saknade vi fem forwards. Jag hoppas att två av dessa skadade spelare kan spela i premiären på söndag mot Mörrum. Så det känns skönt att vi kommit överens med Simon Mattsson om en förlängning, även om det är en kort sådan, han spelar med oss de första fem matcherna. Sedan får vi se vad som händer. Det ger oss tid att hitta en permanent lösning på sista forwardsplatsen, säger Johansson.

Johansson meddelar också att egna produkten Robin Vernström Palmqvist som representerar Tingsryds J20 Superelit kommer att fortsätta i KRIF.

– Robin har gjort det bra hos oss vilket är extra kul då han har KRIF som moderklubb. Han kommer att spela premiären på söndag. Vi har gjort en dispensutlåning på honom vilket innebär att han kan representera både oss och Tingsryd. Så om det inte inträffar något skadligt under slutet av veckan så ser det ut som vi kan ställa en full trupp på isen inför premiären, efter många om och men, avslutar Johansson.

Spelarna får följande nummer:
#54 Filip Andersson
#2 Filip Helmerson
#92 Simon Mattsson
#62 Robin Vernström Palmqvist

På söndag är det seriepremiär hemma i Soft Center Arena mot Mörrums GoIS, pucken släpps kl. 18.00 obervera tiden.