Pelle Gren fortsätter som materialare
Publicerades 12 maj 2018, klockan 11:59 av KRIF Hockey

pelle-gren-2017
Materialförvaltare Pelle Gren är nu klar för sin 29:e (!) raka säsong i KRIF Hockey. Pelle som varit KRIF trogen i alla år, gör ett fantastiskt jobb med A-laget och ser till att materialet håller högsta klass. Det finns många som jobbar i det tysta runt KRIF, en av dessa är materialförvaltaren Pelle Gren. Vi tog en avstämning med Pelle.

Kan du summera kort förra säsongen och det bästa med att jobba som materialförvaltare?
– Jag tycker förra säsongen flöt på riktigt bra med spelet och allt runt omkring, tyvärr så tog det slut på ett trist sätt. Det jag gillar med detta är att träffa människor runt omkring, plus materialet som är det bästa, är en lite prylgalen människa när det gäller hockeymaterial.

Hur ser försäsongen ut för dig, börjar du redan nu beställa grejor?
– Min försäsong ser ut att kolla underhållet på materialet som skall lagas och inventeras. Har börjat kolla upp det så allt är under kontroll, sedan får jag se vad spelarna behöver för något. Jag försöker även hålla mig själv i trim för det är inte så ofta man kan träna under säsongen. Har ett jobb som också hjälper till med fysen så det är helt perfekt där.

Hur ser en matchdag ut för dig?
– Är det hemmamatch börjar det med värmning på morgonen. Kommer ner cirka en timme innan spelarna och fixar slipning och lite annat innan värmningen. När värmningen är klar är det lite slipning och förberedelser inför match med tröjor, handdukar och annat. Försöker vara där 2 timmar innan matchsamlingen för att förbereda det sista innan matchen.

– När det är 40 minuter kvar till match så är det uppvärmning och det kan hända att man slipar någon skridsko efter värmningen också. Sedan är det riktig matchförberedelser för match med inåkning. Nu kan matchen börja.

– Under matchen kan allt hända från slipningar eller att klubbor går av.

– Efter matchen hoppas vi att vi har vunnit, då är allt mycket lugnare. Sedan får man plocka ihop matchtröjor och handdukar för tvättning, därefter är det slipning av skridskor till träningen dagen efter. Kan bli att man kör ner och lägger i maskinen igen på morgonen för att få allt torrt och klart.

Vem sköt sönder flest klubbor förra säsongen?
– Jag tror ändå det var Oscar Malm. Hans klubba var av så dåligt material som gjorde åtgången stor. Annars var det jämnt överlag med sönderskjutna klubbor.

Vem var slarvigast med materialet?
– Jag vet inte om vi har någon sådan slarvig spelare i laget. Det var ett gäng som var lite av den varan i omklädningsrummet med tvätt och slipningar.

Dina tankar och förhoppningar om kommande säsong?
– Mina tankar är att Micke kan få ihop ett slagkraftigt lag så vi kommer längre än förra säsongen. I år blir det inte så långa bortamatcher som innan utan mer derbykaraktär. Sedan att vi får en ledarstab som blir bra och rolig att jobba med.