Per Ljusteräng summerar säsongen
Publicerades 12 april 2018, klockan 19:07 av KRIF Hockey

per-ljusterang

Per Ljusteräng summerar säsongen och tackar för sig.

– Efter att ha varit involverad i KRIF de senaste fem säsongerna varav tre hela säsonger (13/14, 16/17, 17/18) och två inhopp om vardera 4 månader (14/15) respektive 1 månad (15/16) så lämnar jag nu över stafettpinnen som headcoach för KRIF Hockey. En otroligt rolig och väldigt lärorik tid för mig i en liten uppstickarklubb som med åren blivit en maktfaktor i HockeyEttan, summerar jag min tid i KRIF blev det playoff 1-2-3 samt Kvalserien vilket måste vara ett klart godkänt resultat utifrån de förutsättningar vi jobbat efter. Vi spelade i Kvalserien mitt första år. Andra året hoppade jag in november och då kom vi till po 1. Min tredje sejour blev bara sex matcher lång men den genererade i ett avtal för de kommande åren. Mitt fjärde år så satte vi ett helt nytt lag på benen men lyckades ändå nå po 2. Nyss avslutade säsongen blev mitt sista år i föreningen (denna gång) och där nådde vi till po 3. Senaste säsongens resultat svider fortfarande då jag anser att vi var det lag från HE med högst potential men tyvärr kom vi inte riktigt upp i vår nivå de sista matcherna och då tog resan snöpligt slut. Små marginaler heter det ju.

– KRIF är en liten förening som visat att med små medel (läs träning, engagemang och lagkänsla) så går det ändå att prestera fina resultat. Under mina år så har vi direkt skickat tretton spelare till HA, senaste året ej inräknat, där fyra av dem nått SHL. Det understryker att verksamheten runt A-laget verkligen fungerat.

– Jag har trivts otroligt bra i KRIF sedan första gången jag kom till Blekinge. Engagemanget och träningsviljan i kombination med mixen av unga spelare och några äldre drivna spelare har varit otroligt tilltalande. Det ger en härlig dynamik i gruppen när alla tävlar och hjälpervarandra framåt. Notan och Basse har jag haft hand om nästan hela min tid i KRIF och deras attityd och inställning tycker jag varit KRIF´s signum. Vilka imponerande förebilder de varit för de yngre. Utanför isen har de gått från unga vuxna till mogna män, i alla fall fysiskt. Mentalt är det fortfarande svårt att åldersbestämma dem båda. Jag hoppar över att räkna upp alla roliga och udda saker som inträffat. Likaså undviker jag att kommentera alla olika spelartyper som passerat men mycket har hänt och skickliga, konstiga, skämtsamma, blyga, starka, tokiga mm spelare har alla verkat i KRIF genom mina år. Kanske är deras bild av ledarna liknande…

– Jag vill tacka alla spelare som passerat i KRIF under mina säsonger. Det är de som gjort våra resultat möjliga. Jag vill även tacka mina medhjälpare genom åren, Arto, Aaro, Tuben, Peter och Jocke för all hjälp och stöttning. Tack också till prylisarna Pelle och Runsten för deras slit runt laget samt Mats som oftast kört oss till bortamatcherna. Tack till Jocke D och Marie som hjälpt oss med rehab och träning off-ice. Stort tack till White Angels som oförtrutet stöttat oss hemma som borta. Tack till Conrad och Björk för all support på alla plan och tack även till alla andra runt laget och i föreningen som hjälpt till på ett eller annat sätt. Ett speciellt tack går till Linda på kansliet som verkligen lägger ner sin själ för KRIF och kämpar för att det ska fungera och sist men inte minst ett jättetack till sportchefen Micke Johansson som är den stora arkitekten bakom KRIF´s framgångar. Vårt samarbete har varit grymt från dag ett och jag kommer att sakna alla våra långa telefonsamtal om spelare, ledarskap och KRIF. Det är ännu en tid kvar på min anställning och jag har utvärdering och samtal kvar med årets trupp. Lite scouting och utbildning är andra sysslor som ska klaras av. Fem år i samma förening är inte så vanligt i dessa tider och snart går även min hockeyresa vidare. Tingsryd blir mitt nästa lag och nya spännande utmaning. Så i höst blir det lite annorlunda för mig att inte kliva in i SCA som KRIF-tränare. Kanske för er också då den gråhårige och försynte masen med rösten inte längre kommer att höras i arenan. Jag hoppas ändå att ni verkligen fortsätter att stödja KRIF på bästa sätt, Alltid Oavsett. Tack!

Per Ljusteräng


KRIF Hockey vill tacka Per Ljusteräng för hans framgångsrika år i föreningen och för det jobb han lagt ner, vi önskar honom lycka till i framtiden och med tränarjobbet i TAIF.

 

Aprilerbjudande säsongskort!

Planeringen inför säsong 18/19 pågår för fullt. Du kan redan nu teckna nytt eller förlänga ditt säsongskort. Under hela april månad kör vi en kampanj med upp till 500 kr rabatt! Missa inte detta tillfälle. Läs mer här: http://www.krifhockey.se/nyheter/aprilerbjudande-sasongskort