Powerforward klar för KRIF
Publicerades 2 juli 2018, klockan 12:00 av KRIF Hockey
viktor_holmqvist

Bild: Kristianstads IK


KRIF Hockey kan idag meddela att forwarden Viktor Holmqvist, 26, är klar klubben.

Viktor Holmqvist med Malmö Redhawks som moderklubb har de sex senaste säsongerna spelat med seriekollegan Kristianstads IK, där han varit en av dem ledande spelarna och assisterade kapten de senaste två säsongerna. Han har även meriter från spel i Hockeyallsvenskan med Malmö Redhawks tidigare under karriären. Viktor beskrivs som en hårt jobbande, fysiskt forward, och med sin erfarenhet av play off och kvalspel kommer han bli en viktig spelare i årets trupp.

– Jag har haft sex fina säsonger i KIK, resultaten har varit i en uppåtgående kurva genom åren och vi har tävlat långt in på våren likt KRIF. Jag har varit med en del år på denna nivån och när Micke (Johansson) hörde av sig i början på maj och vi började prata så var det ett perfekt miljöombyte för mig och därför känns KRIF som ett utmärkt ställe att fortsätta min utveckling som spelare.

– Här finns alla förutsättningar att gå långt varje vår då det vankas play off och kvalserie, men klubben har även för vana att slussa vidare spelare uppåt i seriesystemet år efter år. De är ett bra kvitto för organisationen, säger Viktor Holmqvist.

Kan du beskriva din spelstil?

– Jag är en rollspelare som kan och har spelat i många olika situationer på isen. Men hoppas självklart att jag kan bidra med mål genom ett hårt arbete, fart och fläkt. Jag gillar att spela på känslor.

Vad är dina förhoppningar med kommande säsong?

– Ens förhoppningar i en klubb som KRIF är väl alltid att spela så långt in på våren som möjligt. Vad våra målsättningar för säsongen blir vill jag inte uttala mig om förens gruppen sagt sitt. Hockeyettan Södra ser väldigt intressant ut inför nästa säsong, fräcka derbyn och även stormöten med Troja och KIK. Kalmar blir även en härlig injektion för ligan, avslutar Viktor Holmqvist.

Viktor kommer spela med tröja nummer 7, välkommen till KRIF Viktor!