Presentation av ny ordförande
Publicerades 2 juli 2018, klockan 20:06 av KRIF Hockey

conny_bergTack för förtroendet!

1979 då 24 år ung valdes jag till ordförande i KRIF för första gången. Nu för någon vecka sedan, nästan 40 år senare blev jag vald igen. Fantastiskt roligt att vara tillbaka och ge sig in i hetluften igen.

Vem är jag?

Conny Berg 63 år, nybliven pensionär efter att har arbetat inom Coop i hela mitt liv. Senaste 12 åren hade jag förmånen att vara VD för Coop Karlshamn där vi driver 5 butiker och har ca 100 medarbetare. Min familj består av min fru Inger, våra barn Emma, Carl och Ellen med respektive samt våra 6 barnbarn.

Min fritid har jag ägnat mycket i idrottens tjänst. I Ronneby BK har jag haft flera olika uppdrag både som ungdomsledare och styrelseledamot. Var även ordförande 2000-2008. Är sedan 2016 styrelseledamot i Blekinge Idrottsförbund också. Att bli ordförande i KRIF förpliktigar, en fin förening med mycket historia bakom. Jag tillsammans med styrelsen kommer att göra vårt bästa att fortsätta den inslagna vägen och följa den verksamhetsplan som lades upp för några år sedan. Bl.a. skriver man så här:

Föreningens verksamhetsidé:
Föreningen ska bedriva ishockeyverksamhet för hockeyskola, ungdomar, juniorer och seniorer med tonvikt på dels utbildning och tävlingsverksamhet. Den verksamhet som bedrivs ska vila på de idrottsliga värderingar som finns i ett modernt samhälle. God moral och etik och i övrigt i enlighet med gällande lagar och regelverk. Föreningens verksamhet ska dessutom ses i det större sammanhang som följer av att ishockeyn är en publiksport. Med detta följer att verksamheten skall idrottligt och i övrigt byggas upp och stadigt förbättras mot större värde och innehåll för alla intressenter. Du kan läsa hela verksamhetsplanen på annan plats här på vår hemsida.

Vår ekonomi
De två senaste åren har föreningen visat ett positivt resultat. Många givmilda både sponsorer och privatpersoner har hjälpt till så vi inleder kommande säsong på ett mer ekonomiskt tillfredställande sätt än vad som varit de senaste åren. Dock har vi en bit kvar för att det kapitalet som licensnämnden kräver vi ska ha inför säsongen 2019/2020. För att vi ska kunna leva upp till förväntningar har vi kompletterat den tidiga så duktiga sponsorgruppen med många nya tunga namn som ska hjälpa till att dra in mer med pengar till KRIF. Vi har även utökat vår organisation med en Klubbchef, Jonas ”Jompa” Melén. Jonas kommer bli en viktig kugge i föreningen. Han kommer att bli en spindel nätet när det gäller nya inkomstmöjlighet och tillsammans med styrelsen leva upp till uppsatta mål. Jonas börjar hos oss 1 augusti i sin nya roll.

Medlemmarnas engagemang
Utan ideellt arbetande medlemmar är KRIF ingenting. Det är många personer så lägger ner massor av timmar i föreningens tjänst varje år så våra hockeyspelare både stora och små ska kunna träna och spela matcher. Ni är många men vi vill gärna ha fler som kan ställa upp vid olika evenemang som måste göra för att dra in pengar till KRIF. En viktig del i KRIF:s arbete är White Angels, som ställer upp i vått och torrt för KRIF. Tusen tack för allas engagemang, ni guld värda alla som stöttar KRIF.

Läs mer om hur du kan jobba för KRIF, och hjälpa till under matcheventet, Vi söker alla typer av människor och tjänster: http://www.krifhockey.se/jobba-for-krif-hockey

Vi syns snart i SCA!
Hälsningar Conny