SHL-meriterad spelare klar
Publicerades 29 maj 2019, klockan 12:00 av KRIF Hockey

jakob-ringsby

Idag kan vi meddela att talangen Jakob Ringsby är klar för KRIF Hockey.

Centern Jakob Ringsby, 19, med Färjestad BK som moderklubb, spelade förra säsongen i Färjestads J20 och noterades även för fem matcher med Färjestad i SHL. Utöver detta har han också meriter från U17 och U18-landslaget. Jakob är en talangfull spelare som kommer bidra med fart och bra spelförståelse och besitter dessutom stor utvecklingspotential.

– KRIF kändes som ett bra ställe för mig att utvecklas på som spelare och även som människa. Vet egentligen inte så mycket om föreningen i sig mer än att dom brukar kunna få bra drag på sina matcher, vilket tyder på bra fans, säger Jakob Ringsby.

Som beskriver sin spelstil så här:

– Skulle klassa mig själv som en tvåvägscenter. Vill ta ett stort ansvar i både offensiven och defensiven. Jag vill ses som en pålitlig spelare, avslutar Jakob Ringsby.

Sportchef Tobbe Karlsson om Jakob:

– En spelare som är van att ta stort ansvar. Var kapten för J20 i Färjestad den gångna säsongen. Han gör sina lagkamrater bättre och har gjort fem matcher med Färjestad i SHL. Roger “Ragge” Johanssons omdöme var viktigt för mig innan jag tog sista beslutet. Det är en mogen spelare vi får hit trots hans unga ålder, säger Tobbe Karlsson.

Välkommen till KRIF, Jakob!