Storväxt poängspelare klar för KRIF
Publicerades 6 juli 2018, klockan 12:00 av KRIF Hockey

lehmann
Idag kan vi meddela att poängspelaren Niclas Lehmann, 28, är klar för KRIF Hockey.

Store forwarden (192 cm) Niclas Lehmann som spenderade juniortiden i AIK:s organisation är en spelare som gjort stort avtryck i Hockeyettan dem senaste säsongerna. Efter att har haft anbud från flera klubbar föll valet till slut på KRIF, vilket vi är mycket glada för.

Niclas har dem senaste två säsongerna varit med och spelat upp både IF Troja/Ljungby och förra säsongen, Västerås i Hockeyallsvenskan. I Västerås stod han för imponerande 38 poäng på 37 matcher trots en tung skada han ådrog sig under säsongen.

– Förra säsongen var både högt och lågt. Vi nådde målet att gå direkt tillbaka till allsvenskan, samtidigt som jag hade min första riktigt allvarliga skada i karriären. Fram till min skada ledde jag poängligan i laget, vann totala assistligan och kände mig verkligen på gång inför slutdelen. Skadan satte tyvärr stopp och självklart borde jag inte skyndat mig tillbaka som jag gjorde, säger Niclas Lehmann.

Du har varit med och avancerat till allsvenskan med två klubbar tidigare, hur svårt är det att gå hela vägen?

– För det första att det är fantastiskt roligt, och bland det häftigaste man kan vara med om som spelare. Klart det är väldigt små marginaler, och en väldigt snårig och lång väg. Det behövs en trygg grupp med starka ledande spelare och tränare, som klarar av att stå emot pressen och göra det som krävs för att vinna avgörande matcher.

Berätta om varför du valde KRIF?

– Jag har genom åren hört mycket gott, känns också som att klubben alltid lyckas få till ett starkt lag. Årets upplaga bedömer jag dessutom som den bästa på länge och med alla möjligheter att gå långt. Sedan är det självklart ett stort plus att jag blir lagkamrat tillika sambo med två av mina bästa vänner.

Dina tankar inför kommande säsong?

– Jag förväntar mig att vi ska med och slåss i den absoluta toppen när det drar ihop sig. Jag spelade alla spelformer förra säsongen och ser mig som en bred och stabil spelare, men med klar tonvikt på offensiven, räknar med att vara ännu farligare framåt i år. Jag tar gärna en ledarroll både på och utanför isen, och bidrar med mina erfarenheter till att skapa en stark grupp, avslutar Lehmann.

Niclas kommer att spela i tröja nummer 9. Välkommen till KRIF och Ronneby Niclas!