Tränarduon är nu intakt
Publicerades 14 april 2017, klockan 22:20 av Christian Direnius

Assisterande tränare Jocke Andersson förlänger sitt kontrakt för kommande säsong.

Jocke kom till KRIF föregående säsong efter flera års arbete inom Tyringes organisation.

– Det känns bra att vi får Jocke kvar i klubben. En lojal kille som arbetar med ishockey av rätt anledning. Det är inte lätt att hitta dessa personer. Bra för KRIF att tränarduon är intakt, säger sportchef Mikael Johansson.

Intervju med Joakim Andersson med anledning av förlängningen:

Det blir ytterligare en säsong i KRIF-båset för din del. Var det något särskilt som fick dig att förlänga kontraktet?
– Efter att avslutat en otrolig säsong, kände jag att vi hade något riktigt bra på gång. Att få vara med på fortsättningen är otroligt lockande. Även samarbetet med Micke, Per och resten av ledarstaben har varit inspirerande och givande. Samtidigt ser jag att KRIF’s sportsliga verksamhet håller riktigt hög klass och då kan jag hellre vara här 1 år till än i allsvenskan.

KRIF har under de säsonger laget spelat i ettan varit en språngbräda för många spelare som nu representerar klubbar i högre divisioner. Finns det någon speciell punkt man kan peka på att KRIF lyckats förädla den talang som spelarna har när de kommit till oss?
– Konceptet med bra boende, fys (STAC), isträningar under ”prime-time” på dagen skapar bra förutsättningar och förberedelser för att ta nästa steg.

Finns det något i ditt tränarskap som du känner att du förbättrat under senaste säsongen?
– Jag har ju fokuserat på backarna på matcherna och helheten i träningsvardagen. Något som gjort att jag utvecklat min helhetssyn. Tycker även att jag utvecklat mitt ledarskap i stort.

Hur kompletterar du och Ljusteräng varandra i båset?
– Vi är båda stora vinnarskallar, något som gör att vi båda blivit bra på att ha en balans i båset.
Även att jag och Per alltid är noggranna med att fokusera på att hålla hos till planen och spelidén gör att vi jobbar långsiktigt tillsammans med gruppen, avslutar Jocke Andersson.